Напишете дума/думи за търсене

Диария при бебето. Какво да правя?

СНИМКА: modernwomanworld.com

Ако кърмите, е хубаво да наложите някои ограничения и в собствената си диета. За целта спрете захарта.

Кога може да се каже, че бебето ми наистина има диария?

Преди всичко останало трябва да сте убедена, че знаете добре какво е нормално, що се касае до изхождането на бебето. Изпражненията на новородените са по-воднисти и рядки, защото приемат само мляко. Хубаво е да го имате предвид, преди да поставяте диагнози. При това положение звучи трудно да различите диарията от нормалното изхождане. Затова трябва да следите в промяна на цвета, мириса и общото настроение и състояние на детето. Или поне, докато то не стигне възрастта, в която да приема твърди храни. Тогава консистенцията при ходене по нужда също се променя и е далеч по-лесно да разпознаете разстройството.

Кои са причините за диария при бебето?

Листът с възможности е дълъг. Но нека споменем най-честите причини. Сред тях са вирус, бактериална инфекция, ушна инфекция, паразити в организма, антибиотици, прекалено много изпит плодов сок, хранителна алергия, натравяне.

Какво да направя, ако бебето ми има диария?

Най-сигурно е да се обадите на педиатъра, който ще ви даде насоки как да постъпите. Не давайте никакви медикаменти против диария на собствена глава. Докато чакате отговор и насока обаче, следете детето да не се дехидратира, защото това е наистина много опасно. Давайте достатъчно вода на малки интервали.

Ако кърмите, е хубаво да наложите някои ограничения и в собствената си диета. За целта спрете захарта. Важно е да знаете, че, ако бебето е на или под 3-месечна възраст, трябва да се обадите на доктор наистина веднага. Не забравяйте да сменяте памперса често и да поддържате кожата на детето си суха и чиста.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ