Напишете дума/думи за търсене

Пийте не повече от 1 кафе на ден, когато се опитвате да забременеете

Ограничете приема на кофеин до една чаша кафе на ден. Приемането на големи дози може да намали шансовете за зачеване. Ето още някои навици, които да промените, ако се опитвате да заченете.

1. Приемайте храни, богати на фолиева киселина. Подходящи за това са зелените салати. Освен че ще бъде много здравословно за самата вас, ще ви помогне и с плановете за забременяване.

2. Придържайте се към здравословно тегло. То не бива да е нито наднормено, нито под допустимия минимум. За справка можете да използвате онлайн калкулатор, който да изчисли подходящите килограми според ръста и пола ви.

Когато имате подномерно тегло, това влияе на хормоните ви и като цяло организмът ви е по-слаб. Това от своя страна дава сигнали на тялото, че не сте способна да износите бебе.

3. Приемайте храни, богати на фибри. Например кафяв ориз, краставици, пълнозърнести храни, моркови, круши, сушени сини сливи и други.

4. Спете достатъчно. Опитвайте се да сте в леглото не по-късно от 22,30 и да заспивате до 00:00 часа.

5. Поддържайте тонуса си чрез редовен и лек спорт - джогинг в парка или по-бързо ходене. Спортуването помага за подобряването на организма ви на всички нива.

6. Избягвайте различни напитки от вода, прясно изцедени сокове и чайове. За предпочитане е този от мента, защото влияе благоприятно на нервната система, а както добре знаете - сега е особено важно да сте спокойна.

7. Не се вманиачавайте да следите постоянно овулацията си и да имате интимни взаимоотношения по график. Това на първо място ще влоши романтиката между вас и партньора ви, а на второ - ще ви напрегне и изнерви.

Ако опитите ви за бебе не бележат положителен резултат повече от 6 месеца, се консултирайте с лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ