Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които да направите преди забременяването

Решението за забременяване е невероятно емоционално за всяка двойка. Вашият живот и тяло ще минат през много промени и е важно да знаете това още преди самото зачеване.

Да научите колкото се може повече за периода на бременността ще ви помогне да вземете най-правилните решения за себе си и своето семейство. И най-малкото - ще ви направи подготвени.

1. Преди да започнете с опитите за бебе, е добре да прецените правилно дали е правилното време за това. Макар че често бихте могли да чуете как никога няма да се усещате напълно готова. Под правилно време се има предвид - стабилна връзка/семейство, сигурни доходи, жилище и добро здравословно състояние. Наличието на всичко това е важно, защото ще ви осигури психическото спокойствие да заченете по-лесно и безпроблемно.

2. Преди опитите трябва да погледнете под нов ъгъл и някои от своите навици и да ги промените, за да си помогнете. Намалете цигарите, спрете алкохола и се опитвайте да спите достатъчно много часове.  Изградете си по-здравословен начин на живот и хапвайте храни, в които има фолиева киселина - например зелени салати. Посъветвайте се и със своя личен лекар какви хранителни добавки можете да приемате, за да подобрите общото си здравословно състояние и да подготвите тялото за една бъдеща бременност. Намирайте време и за спортуване.

3. Не приемайте зачеването за фикс идея. Не правете секс по график и само в периода на овулацията си. Превръщането на интимните преживявания от удоволствие в задължение не само ще забави зачеването, но и може да обтегне романтичните отношения. Не е нужно да правите никаква друга промяна в сексуалния си живот освен премахването на предпазните средства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ