Напишете дума/думи за търсене

Кърмене след секцио. 3 неща, които да направите

СНИМКА: www.mom365.com

Възстановяването след раждане никога не е лесно, но специално това след цезарово сечение може да бъде наистина трудно.

Едно на 3 раждания се случва със секцио, така че трябва да знаете какво да очаквате от кърменето след една такава операция. Вижте някои от нашите съвети, за да се подготвите за този момент.

1. Пригответе си удобни възглавници.

Не е нещо необичайно да не изпитвате болка в цялото си тяло след секцио. Това не е просто раждане, а коремна операция, която при всички положения е свързана с възстановителен период, през който организмът ви се нуждае от покой.

Ето защо е съвсем нормално да изпитвате неудобство, когато се опитвате да кърмите скоро след раждането. Ще ви се струва, че каквато и позиция да заемете, ви е неудобно. Пригответе си възглавници, които да можете да слагате зад гърба или под себе си. Подходяща за целта е и възглавницата за кърмене.

2. Бъдете търпелива със себе си.

Ако сте майка за първи път, всичко ще ви се струва ново. Особено, ако новината за бебето е била неочаквана. Бъдете търпелива със себе си и имайте предвид, че дори след нормално раждане кърменето е трудно и изисква време, за да свикнете да го правите, без да усещате дискомфорт. А какво остава за жените във вашето положение?

Дайте си време. Не всичко се случва изведнъж!

3.  Искайте помощ!

Не се страхувайте да помолите за помощ. Ако ръцете ви са заети или сте просто уморена, помолете партньора си за съдействие. Нека подържи бебето или ви подаде чаша с вода. Спокойствието увеличава лактацията, която и без това е затруднена след секцио.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ