Напишете дума/думи за търсене

Ролята на бащата по време на раждането. Важна ли е?

СНИМКА: AU News Yahoo

Вашият партньор има важна подкрепяща роля по време на раждането - да ви поддържа по практически и емоционални начини през цялото време от приемането в болницата.

Това включва всичко - от закарване в родилния дом до подкрепяне по време на контракциите. Неговата роля е да следи дали всичко се случва по план и да се старае да защитава желанията ви за начина, по който искате да стават нещата. Понякога ролята на бащата в този момент е разбирана различно от всеки.

Понякога бъдещите майки казват на партньора си неща, като: "Ще бъдеш на раждането, така че ще можеш да видиш през какво трябва да мина, за да родя нашето бебе". В реалността партньорът ви не е просто наблюдател, а има важна роля в предпазването на желанията ви и изискванията по време и към раждането.

Половинката ви може да бъде ключът към по-позитивни преживявания през раждането. Нужно е само да му дадете възможността за това, като му имате доверие и му покажете, че в този момент му вярвате най-много и е вашият най-добър приятел, а не само съпруг.

Някои мъже се притесняват от това, че по време на раждането в суматохата присъстват още няколко души - родителите на един от двамата. Тревогата идва по-скоро от това да не би някой друг да отнеме момента с първото хващане на бебето или пък да се създава напрегната обстановка. Ето защо е хубаво да му покажете, че той е приоритет. Заедно ще минете по-лесно през този красив и запомнящ се момент, който ще ви направи родители.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ