Напишете дума/думи за търсене

Срамно ли е да имаш мокри сънища през бременността?

СНИМКА: gurgle.com

Мокрите сънища през бременността не са тема, на която се говори твърде много. Всъщност обаче е доказано, че точно в този период жената е много по-предразположена към тях.

Така е заради хормоните и високите нива на емоционалност през деветте месеца. Тези промени могат да водят и до усилено влагалищно течение, защото това е част от подготовката за раждане. Обикновено се случва след седмица 36 от бременността, но може да стане и по-рано. Така че, ако ви се случи, не се тревожете. Разбираемо е, че ще се стеснявате да говорите за това, но всъщност то е напълно в реда на нещата.

Възможно е мокрите сънища да бъдат придружени с лека и тъпа болка ниско долу. Това се дължи на хормона окситоцин, по-познат като хормон на щастието. Той е свързан с усещанията за контракции по време на оргазъм и превъзбуда. И все пак - ако болката продължава и не е момента, трябва да се свържете със своя лекар.

Някои експерти смятат, че е възможно мокрите сънища през бременността да нямат общо с хормоналните изменения. Обяснението е, че обикновено човек прекарва 25% от нощта в сънища, но не си спомня по-голямата част от тях, защото те се случват в момента, в който се намирате в най-дълбок покой. Когато сте бременна, дълбокият сън често е мит, защото се чувствате некомфортно и сте в полубудно състояние. Ето защо сте способни да си спомняте по-голяма част от сънищата, които виждате. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ