Напишете дума/думи за търсене

Наръчник за хранене на новороденото с шише

СНИМКА: gurgle.com

За да подготвите бебето за хранене, първо трябва да смените памперса му, ако не е чист, и да изберете комфортно и спокойно място, където да седнете. Хубаво е да има нещо, което да поддържа гърба ви.

Храненето с шише е не по-малко отговорна задача от кърменето. Трябва да се убедите, че имате кърпичка, с която да го избършете, ако върне мляко.

Позицията, в която държите бебето при кърмене, не е същата при храненето с шише, но все пак трябва да го хванете така, че главичката и гормата част на тялото да бъдат леко повдигнати, а шишето да е повдигнато също нагоре така, че да пуска мляко. Изправената позиция в гръбчето предпазва вашето новородено от задавяне. Следете реакциите му. То ще ви покаже най-точно как му е удобно да се храни. Ако не се чувста комфортно, само ще алармира с плач или нервност. Ще са ви необходими няколко дни, за да влезете в ритъм и да знаете как точно му е най-удобно.

Преди да дадете шишето, проверете температурата на млякото, като си капнете няколко капки на ръката. Можете да опитате и с език. Имайте предвид, че бебето е една идея по-чувствително от вас, така че това, което за вас е просто топло, за него може да си е направо горещо.

По неписано правило бебетата, които се хранят с шише, приключват с яденето по-бързо от тези, които са кърмени. Имайте предвид това и не се притеснявайте, ако в парка видите своя позната кърмачка, която прекарва повече време в същото положение. Нужно е само да следвате действията и реакциите на бебето си, за да бъдете достатъчно добра и в това.

Следете дали ползвате биберон с подходящ размер на отвора според възрастта на бебето. Понякога прекалено тесният отвор на биберона на шишето дразни детето и го кара да плаче. То се чувства безпомощно, защото колкото и силно да суче, реално не потича нищо кой знае какво от шишето, а то е гладно. Ако бебето е неспокойно по време на хранене и показва признаци на изнервеност, пробвайте със следващия по големина отвор, за да видите как ще реагира.

Ако сте решили да храните бебето си от шише по каквато и да било причина, ще са ви нужни следните неща:

- 6 бутилки (шишета) според възрастта + биберони към тях

- стерилизатор

- четка за миене на шишета

- сухо мляко

- нагревател за шишета за през нощта

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ