Напишете дума/думи за търсене

Гръцка мусака

СНИМКА: mygreekdish.com

Начин на приготвяне:

6 бр. картофи

1 бр. патладжани

600 гр. кайма

1 глава лук

червен пипер

сол

риган

За заливката:

8 с.л. брашно

1/2 кафена чаша прясно мляко

сол

индийско орехче

зехтин

масло

Начин на приготвяне:

Лукът се запържва в зехтина заедно с каймата, докато сместа стане на трохи. Подправя се със сол, червен пипер и риган. Картофите се обелват и нарязват на шайби, дебели около 1 см. Патладжанът се реже на също толкова дебели шайби.

Тавата се намазва със зехтин. Нарежда се ред картофи, а след това ред патладжани. Изсипва се каймата и се разпределя равномерно. Слага се ред патладжани и се завършва с картофи. Слага се фолио и се пече за малко повече от час на 180 градуса.

Заливката се приготвя, като брашното се запържва в смес от масло и зехтин. Изсипва се млякото при непрекъснато бъркане. Накрая се подправя със сол и индийско орехче. Сосът се излива в тавата, заглажда се и се пече отново, докато стане златист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ