Напишете дума/думи за търсене

Условията в дома на Мария, изоставила бебето си, са мизерни

"Последните 5 месеца бяха много тежки за мен", сподели пред NOVA Мария.

Бебето, изоставено от майка си в столичния квартал „Младост” 1, засега остава в болница. Състоянието му е стабилно.

Социалните служби тепърва ще решават дали могат да го върнат в семейството му. Към днешна дата майката се разкайва за постъпката си. По думите й изоставянето било „голяма глупост, направена от безизходица”.

Решение е взето спонтанно заради обстоятелствата. И заради болест, чието лекуване щяло да струва и време, и пари, които Мария нямала. Така майката стигнала до решението, че ще изостави детето си.

„Мислех си, че ще попадне при по-добри хора. Че ще му е по-добър животът”, заявява Мария Иванова.

3-месечното момченце има 13-годишна сестра, която живее в София при баща си. От същия мъж е и бебето.

„Той каза, че няма възможност да гледа и това”, разказва Мария. Единственият човек, който й е опора е бабата на бебето.

„За жалост, децата в Габра са четири. Да се надяваме, че ще върнат бебето. След този случай мисля, че нещата ще се оправят”, коментира кметът Андрей Пенчев.

Социалните служби са констатирали, че условията в дома на Мария са мизерни - една стаичка, в която живее и бабата, опушенd при отопление с въглища, без хладилник. Има вариант Мария да получи възможност да подобри условията си за живот и тогава да й върнат синчето. Ще се провери как е уволнена от работа 5 дни преди отпуската по майчинство, за да не й се изплаща обезщетението за бременност. Добри хора вече предлагат пари, за да може Мария да бъде оперирана, защото 38-годишната жена има и здравословни проблеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ