Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: http://eatdrinkpaleo.com.au

Необходими продукти:

250 гр. брашно

180 гр. масло

180 гр. захар

2 яйца

150 мл. прясно мляко

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилия

250 гр. малини

8 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтопеното масло, захарта и яйцата се разбиват. Добавя се прясното мляко и предварително смесните брашно, ванилия и бакпулвер. Всичко се разбива до получаването на хомогенно тесто.

В тавичка се изсипва част от тестото, а отгоре се поръсват равномерно измитите и подсушени пресни малини и отново се залива с част от тестото. Това се повтаря 2 или 3 пъти до изчерпване на количествата. Завършва се със слой от тесто.

Десертът се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около час. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. Ако тя излиза суха от кекса, значи е готов. По желание десертът се поръсва с още пресни малини и кокосови стърготини при поднасянето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ