Напишете дума/думи за търсене

50 бебета кръстени в Бургас, Ути силно развълнуван (Снимки)

Ути държи хавлията в очакване на поеме поредното бебе от масовото кръщене в Бургас.

Плач на 50 бебета огласи бургаския катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". Толкова бяха кръстени в кампанията "Направи го за България", която събра стотици в църквата на масовата церемония, отслужена от отец Петър.

Звезден кръстник бе Ути Бъчваров, който показа завидни умения по ритуала в кръщенето. Кулинарният водещ емоционално изчете текстовете от светото Евангелие и с вещина уви в хавлия първите 5 изкъпани бебета.

Именитият кулинар Ути Бъчваров се отзова на всички молби за снимки с малките си кръщелници..
Именитият кулинар Ути Бъчваров се отзова на всички молби за снимки с малките си кръщелници..
"Когато ми се обадиха Иван и Андрей, много се зарадвах. Във време, когато вярата е разколебана и вярващите са малко уморени, има нужда от подобен тип отстояване на християнството, както и да си спомним кои са нашите деди. Затова смятам, че такива инициативи трябва да бъдат подкрепяни. Кръстникът е един вид съветник, надявам се, че децата ще бъдат достатъчно близки до църквата и когато имат нужда, ще могат да ми се обадят", заяви развълнуваният Ути. И добави, че за първи път става кръстник.

"Нека не заменяме вярата си за нищо и да спазваме каноните на църквата. Понякога забравяме основни неща и така животът ни става по-тъжен", добави Бъчваров.

Именитият кулинар с охота се включваше в наставленията на свещеника, а след края на церемонията си направи снимки с всички малки християнчета и родителите им.

Бургаският храм "Св. св. Кирил и Методий" се напълни с млади семейства с деца.
Бургаският храм "Св. св. Кирил и Методий" се напълни с млади семейства с деца.
"Децата, дошли на този свят с много любов, трябва да бъдат посветени във вярата. Както виждаме днес има много желаещи да направят това. Човек без вяра трудно живее.

Всички деца да бъдат здрави, да имат вяра в доброто и в християнските ценности, които да ги водят напред в техния път", пожела зам.кметът Йорданка Ананиева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ