Напишете дума/думи за търсене

Сарми за Йордановден

СНИМКА: kdkitchen.com

Необходими продукти:

1 кг кайма

200 гр. ориз

1 глава лук

1 сушена сладка чушка

сол и черен пипер на вкус

1 шепа чубрица

20 листа от кисело зеле

няколко свински ребра

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва заедно със ситно нарязания лук, подправките и ориза. В зелевите листа се слага количество около 1 препълнена супена лъжица. На дъното на голям глинен съд се нареждат свинските ребра. Сармите се подреждат върху тях. Най-отгоре се поставят няколко цели зелеви листа и се притискат с чиния.

Заливат се със смес от зелев сок и вода 1:1. Пече се на умерен огън в продължение на 2 часа на умерена температура около 180 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ