Напишете дума/думи за търсене

Кръстиха бебе окапи в Лондонския зоопарк на Меган Маркъл

Меган Маркъл СНИМКА: Ройтерс

Женско бебе от застрашения вид окапи, появило се на бял свят в Лондонския зоопарк, ще носи името на Меган Маркъл, годеницата на принц Хари, пише в. "Дейли експрес".

От зоологическата градина са разпространили вълнуващи кадри, показващи как животното "за миг" се появява на бял свят миналия месец след продължилата 14 месеца бременност на майка му Они, предава БТА.

Бебето окапи Меган се очаква да стане една от звездите на Лондонския зоопарк. Управата се надява, че кралското му име ще помогне за насочване на общественото внимание към съдбата на редките животни в естествената им среда. Те обитават някои от най-недостъпните тропически гори в Африка, което прави преброяването им още по-трудно.

Представителите на застрашения вид окапи са най-близките живи сродници на жирафите, но за разлика от тях са се приспособили към живот в горите. Свенливите по природа животни с частична окраска, напомняща на тази на зебрите, дълго са успявали да оцелеят в естествената им среда. Сега обаче те са изправени пред заплаха от изчезване заради загубата на хабитат и бракониерството.

Факсимиле: zooborns.com
Факсимиле: zooborns.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ