Напишете дума/думи за търсене

5 начина да се чувствате по-спокойна за раждането

Убедени сме, че няма бъдеща майка, която да не се е тревожила как ще премине раждането.

Вълнението на бременните жени винаги е съпроводено от голяма доза страх. Ще боли ли, ще мине ли всичко наред, добре ли ще сме с бебето - всички тези и още въпроси си задава всяка дама. Вижте 5 малки тайни, които ще ви помогнат да се успокоите, ако сте в очакване.

1. Направете си списък с всички въпроси, които ви "измъчват" през бременността. Ако трябва си записвайте в специален за целта дневник през деня, когато ви хрумне нещо. Задайте всички тях на лекаря си преди раждането. Не се тревожете, че някой от тях е маловажен или глупав. Излишни въпроси не съществуват, когато става дума за вашето спокойствие по време на раждането.

2. Подгответе си удобна възглавница и одеало, с което се чувствате добре за престоя в болницата. Тези на пръв поглед дребни детайли ще ви помогнат психологически да се чувствате по-отпусната и в сигурност.

3. Обсъдете със своя лекар родилния си план. Кажете му своите изисквания и се уверете, че сте избрали такъв специалист, който да се съобрази с желанията ви. Истината е, че в такъв момент невинаги всичко става по план, но това не означава, че вие не трябва да се подготвите. Психологическата нагласа за организираност и уважаване на желанията ви ще ви даде спокойствие.

4. С влизането в третия триместър от бременността си подгответе чанта с багаж за болницата. Оставете я на такова място, на което ще ви е удобно да я вземете и да тръгнете във всеки един момент. Може да я поставите в багажника на колата или до вратата на жилището ви.

5. Подгответе си различни неща за забавление - техника, музика, книги. Ще се развличате с тях, докато чакате да родите. Можете да гледате филм или да четете списание, което макар и малко ще разсее и ще притъпи усещането за болка. Сложете музикален плеър или интересно четиво в чантата си за болницата, за да не се налага да ги търсите в последния момент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ