Напишете дума/думи за търсене

Тези думи са за всеки бъдещ татко

Драги бъдещи татковци, по време на бременността трябва да подкрепяте половинката си. Имайте предвид, че през първите 14 седмици тя често ще се чувства уморена. Определени миризми и вкусове ще я карат да ѝ се гади, а в някои дни само ще ѝ се спи. На моменти ще е раздразнителна за неща, които за вас са „незначителни“. Затова намерете време да поговорите за това как се чувства и как може да ѝ помогнете.

Поемете част от домашните задължения или изцяло завземете кухнята. Миризмата на определени храни може да накара жена ви да се чувства зле. Освен тoва, ако вие отговаряте за менюто й, ще сте сигурни, че приема здравословна за детето храна. Не позволявайте на половинката си да носи тежки пазарски чанти, за да не навреди на кръста си. Освен това се постарайте всяка вечер да хапвате заедно. Това ще бъде вашето време за разговори. Разберете как е минал деняt ѝ, дали чувства някакъв дискомфорт или неразположение.

Някои жени отказват да правят секс по време на бременността. Това обаче не означава, че любовта към вас намалява. Често половинката ви просто не се чуства достатъчно привлекателна. И макар че няма медицински причини да се избягва сексът, трябва да имате предвид, че гърдите на бременната жена са много чувствителни особено през първите седмици. Някои мъже изпитват неудобство от променящото се тяло на половинката си. Не ѝ го показвайте. Ако тя се чувства несигурна и непривлекателна, това може да доведе до депресия. Затова често ѝ казвайте колко е красива.

През последните няколко седмици от бременността всеки бъдещ татко трябва да направи списък, за да е подготвен за раждането. Уверете се, че половинката ви може да се сърже с вас по всяко време на денонощието. Изберете кой е най-краткият път до болничното заведение, в което детето ви ще поеме първия си дъх. Ако изпоолзвате собствен автомобил, бъдете сигурни, че има бензин. Не забравяйте да опаковате багаж и за себе си – храна, камера, телефон и зарядно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ