Напишете дума/думи за търсене

Kърмене със силикон

Ако гърдите ви са били увеличени хирургически, може би зърната ви ще бъдат по-чувствителни при кърмене, отколкото е нормално.

Мога ли да кърмя след поставяне на силикон?

В почти всички случаи - да. Разбира се, това зависи и от типа операция, която ви е била направена и самия начин на слагане на имплантите. Те сами по себе си не би трябвало да засягат млечните ви жлези и способността да храните детето си, ако сте се доверили на професионалист. Лекарят, който е извършил операцията, трябва да ви дал разяснения за времето, когато ще ви предстои кърмене. Ако нямате такъв спомен, просто му се обадете по телефона и го попитайте. А най-хубаво е да отидете на профилактичен преглед, на който да проведете този разговор.

Усложнения

Трябва да знаете, че сте много по-склонна да изпитвате дискомфорт по време на кърмене, ако имате силикон. Все пак това е чуждо тяло. Жените, които са с естествен бюст, се оплакват от разранени зърна, обтягане на кожата на гърдите и болка, а какво остава, когато имате импланти? Така или иначе кожата ви е разтегната вече веднъж и е травмирана. Привикването към натиска от бебешката уста е още едно изпитание, пред което ще се изправят гърдите ви. Случва се рядко, но не е изключено да имате повече болка, отколкото дамите с естествен бюст.

Ще се промени ли формата на гърдите ми след кърменето?

Това е индивидуално и зависи от типа кожа, който имате. Ако планувате поставяне на силикон и все още нямате бебе, е добре да го отложите за след това. Не съществува достатъчно пречистен имплант, който да не влияе на качеството на кърмата - ето ви още една много основателна причина, която засяга здравето на детето ви.

И все пак - ако имате поставени импланти - не мислете чак толкова много за визуалните последици над бюста си. Все пак най-важно е да отгледате здраво дете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ