Напишете дума/думи за търсене

Помага ли акупунктурата в опитите за забременяване

Някои проучвания сочат, че акупунктурата може да има благоприятно действие над опитите за забременяване. За жените, които искат да заченат тази новина веднага би прозвучала интригуващо. Така ли е наистина обаче или е просто мит?

Игличките, забити в тялото, помагат за балансиране на енергията в него и да възстановят здравето, стимулирайки специфични точки. Акупунктурата е метод на китайската медицина, използван успешно през последните 5000 години.

През 2002 г. екип на немски учени прави експеримент над 160 жени, които се опитват да заченат. 42% от тях получават две черти на теста за бременност в следващата половин година след манипулацията.  Учените твърдят, че игличките действат релаксиращо на мускулите в интимната зона и женски полови органи, като това води до по-добър шанс за имплантиране.

Разбира се, няма категорични твърдения, че забременяването на тези жени е 100% резултат от акупунктурата. Процентът обаче никак не е за пренебрегване. И все пак - не се доверявайте единствено на това, което чувате. Ако сте напълно здрава физически, трябва да знаете, че психиката играе важна роля. В момента, в който си поставите за фикс идея да имате бебе, започвате да отдалечавате положителния резултат. Колкото и да ви е трудно, се опитайте да не мислите само за това и да правите секс по график. Живейте по начина, по който сте го правила винаги досега. Дайте си повече време за почивка и любими дейности. Намалете приема на кафе до 1 малка доза дневно и мислете позитивно - съвсем скоро ще видите двете черти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ