Напишете дума/думи за търсене

Рисковано ли е да правите секс през първите 3 месеца от бременността

През първите три месеца от бременността е напълно нормално желанието за секс да отсъства. Причина за това са неприятните симптоми, от които се оплакват не една и две бъдещи майки. Сутрешното гадене, хормоналните промени, главоболието и чувствителността в гърдите ви карат да се чувствате не толкова привлекателна. 

Разбира се, това съвсем не означава, че няма бременни без никакви оплаквания и дори завишено желание за интимни ласки. А и все пак първите три месеца са времето, когато ще ви е най-лесно да водите нормален сексуален живот заради липсата на корем.

Хубавата новина е, че в началото на бременността няма пози, които е необходимо да избягвате. Освен ако сексът не ви е забранен категорично от наблюдаващия ви лекар. Има случаи, при които подобни ограничения наистина се налагат. Случва се при жени, които имат рискова бременност и съмнение за загуба на плода. За да сте спокойна, обсъдете предварително този въпрос с гинеколога си. Ако той потвърди, че няма показатели за въздържание, наистина няма за какво да се тревожите.

Имайте предвид, че сексът в началото на бременността е дори полезен. По време на полов контакт се отделя т. нар. "хормон на щастието", който ви предпазва от поява на предродилна депресия, чийто първи симптоми се появяват обикновено през второто тримесечие. Също така сексът ще ви помогне да поддържате тялото си във форма. Доказано е, че по време на секс се изгарят средно по 24 калории за 5 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ