Напишете дума/думи за търсене

Потене по време на сън при детето

Грижите и тревогите покрай детето не приключват с края на деня, а продължават и по време на съня. Много родители се чудят дали например потенето по време на спане е нормално. Дали пък не сигнализира за някакъв проблем?

Някои деца започват да се потят, когато се намират в най-дълбоката част на съня си. След това се будят буквално мокри. Именно в тази най-пълноценна част от съня малчуганът ви взимат най-доброто от почивката си. Неговото тяло се възстановява и подготвя физически за следващия ден. Ето защо понякога този процес е обвързан с повече отделяне на пот и не е нужно да се тревожите, ако не забелязвате подобен проблем презз деня или в момент, когато липсва физическа активност.

Убедете се, че дрешките, с които спи детето ви, са от естествена материя и не запарват. Съобразете добре температурата в стаята с времето навън. Бъдете нащрек за течение, ако то се поти. Има ли опасност от такова, се опитайте да спрете проблема, като преместите легълцето или поставите мебел пред мястото, от което навява. Така ще предотвратите възможността то да се разболее.

Потенето е опасно тогава, когато е съпътствано от прекъсвания в дишането и задавяне. В тези случаи трябва да се обърнете към педиатъра, който ще направи необходимите изследвания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ