Напишете дума/думи за търсене

Ето кои храни помагат за по-бързо възстановяване след раждането

Напълно нормално е да не се чувствате добре в продължение на няколко седмици след раждането. Все още се възстановявате физически и в организма ви се борят хормоналните промени.

Трудно е да свикнете с новата роля, която имате в живота си - тази на майка. Това може да ви накара да се чувствате изтощена, замаяна и не на мястото си. Ето защо в този момент е важно да се храните балансирано, защото полезните вещества подобряват  настроението ви.

Трябва да приемате омега 3 мастни киселини, които най-лесно ще намерите в  рибата, ядките и някои семена. Те са важни за поддържането на здравословно меню, а това от своя страна ще е помощник на тялото ви в борбата с напрежението и стреса и ще подпомогне нормалната му функция.

Някои проучвания дори сочат, че хапването на повече риба и ядки след раждането предпазва от появата на следродилна депресия. Затова тези продукти са толкова препоръчителни за новите майки. Залагайте на сьомга, защото тя има отношение към доброто функциониране на мозъка и ви дава полезни мазнини и енергия. В този момент тя ви е повече от нужна, за да можете да се грижите достатъчно ефективно за своето малко бебе и да отговаряте на всичките му нужди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ