Напишете дума/думи за търсене

Защо е толкова важно да не пипаме новороденото, без да сме измили ръцете си

Да, особено през първите няколко месеца от живота му. Миенето на ръцете е най-добрият начин за предпазване от предаване на вируси. Новородените бебета са най-податливи към прихващане на инфекции, защото имунната им система все още е слаба.

Трябва да миете ръцете си често и да заставяте гостите си задължително да правят същото. Разбира се, няма как винаги да контролирате стриктно всичко. Има непредвидени ситуации, в които можете да сещнете случайно на улицата позната, която да иска да протегне ръце към бебето ви. Не се стеснявайте и срамувате да забранявате подобни действия, ако те ви притесняват. Обяснете учтиво, че не желаете детето да бъде пипано без измити ръце.

Що се отнася до гостите, които идват у дома, винаги казвайте още от вратата, че могат да се измият с антибактериален сапун, който сте осигурили на достъпно място. Не допускайте болни и хремави хора в дома си и не се притеснявайте да предупреждавате за това по телефона още преди самото посещение. Вие сте майка и сте в правото си да имате изисквания за безопасността на бебето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ