Напишете дума/думи за търсене

Защо е важно да имаме доверие на екипа, който ще изражда бебето

Доверете се на лекар или сестра, които ви вдъхват увереност и физически, и емоционално. Трябва с нетърпение да очаквате следващия преглед и да си тръгвате от кабинета с усещането за подкрепа и вдъхновение, а не с нарастващ страх от предстоящото раждане.

Чудесно е да имате в дома си глава на семейството, за когото сте убедена, че може да реагира при евентуални усложнения, но именно лекарят и сестрата са тези, които трябва да ви уверят, че тялото ви функционира правилно и е готово за раждане.

За да бременеете и родите без страх, на първо място се нуждаете и от подкрепата на таткото, семейството и приятелите. Особено важно е съпругът или най-близкият човек да ни разбира. Не само до момента на раждането, а и след това. Най-вече тогава. Понякога - в първите часове след появата на малкото същество, майката се чувства безпомощна и има нужда от нежност, споделяне и насърчаване, за да се справи с грижата и отговорността за новия живот. Повярвайте, само няколко часа след раждането вече ще сте по-добре а 2-3 дена до седмица по-късно няма да има и следа от физическата болка. Така че всичко е в настройката, вашата собствена нагласа. Мислете позитивно, очаквайте бебето си с любов и всичко ще е наред!

Нека разгледаме и другата гледна точка. Дори и да не ви се вярва има жени, които не се тревожат толкова много за това, което ги очаква. Тази друга група жени, на които предстои да станат майки и да преминат през сложния процес по даване на живот, считат, че няма от какво да се страхуват и са напълно спокойни. Всъщност тази стъпка има две страни. От една е добре, защото си спестявате излишно напрежение и главоболия да го мислите и да ви минават какви ли не сцени пред очите, като на кино лента, но от друга страна и прекаления непукизъм не е от полза. Ако си задавате въпроса има ли от какво да се страхувам, истината, е че винаги има какво да се обърка. Но това не трябва да ви е на първи план.

Все пак за едно раждане е нужно спокойствие без излишно изкуствено създадено напрежение. Няма спор, че предстоящото неизвестно е леко плашещо и мислите ви се въртят около това нещо да не се обърка по време на раждането, да не пострада детето, да е живо и здраво и да чуете първото му изплакване, но оставете тези неща, истината, е че колкото повече мислите сами се навивате, а някои биха казали, че предизвиквате съдбата да си направи някоя шега. За да го кажем по професионално, когато по време на бременността не сте имали здравословни проблеми или такива, които са отстранение с лечение няма от какво да се притеснявате. Тези факти в комбинация с подходящ лекар и екип, които да се погрижат максимално професионално за вас и детето ви могат да ви гарантират пълно спокойствие, че няма какво да ви се случи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ