Напишете дума/думи за търсене

Кои сирена са безопасни за бременните жени?

Сирената "Бри" и "Камембер" не се препоръчват по време на бременност, защото може да съдържат бактерии. А те от своя страна да навредят на плода. Тези бактерии се наричат листерии. Не трябва да се консумират меки видове с плесен.

Не яжте и сирена със синя плесен като "Рокфор, "Дор блу" и "Дана блу". Тези сирена съдържат повече вода и по-малко киселина в сравнение с други, което създава прекрасни условия за размножаване на бактерии.

Симптомите на листериозата се проявяват едва няколко седмици след проникването на бактериите в тялото, затова е трудно да се определи какво точно е провокирало болестта. Те включват повишена температура, болки в мускулите и гърба и ако имате такива оплаквания е нужно незабавно да потърсите лекарска помощ.

През бременността твърдите сирена се смятат за безопасни за консумация. Листериите присъстват в нищожно количество и не представляват заплаха жената, която е в очакване на своята рожба. Сирената, които могат да се консумират по време на бременността, са "Гауда", "Холандско", "Чедър", "Едам", "Ементал", "Пармезан". За да сте в пълна безопасност обаче, е най-разумно да обсъдите това със своя наблюдаващ бременността лекар и да спазвате единствено неговите препоръки. Така е най-разумно и за вас и за вашето бебе. Ако имате колебание дали да изядете дадена храна и нещо ви спира, не рискувайте. Не се доверявайте на информация в интернет и мнения от приятели. Винаги обсъждайте всичко първо със своя лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ