Напишете дума/думи за търсене

Повечето бебета имат телесна температура около 37 градуса, но тя може да достигне и до 38. Може да говорим за треска, когато малчуганът надвиши тези градуси.

Температурата на бебето може да расте бавно в продължение на няколко дни или само за 2-3 часа да достигне притеснителни висоти. Треската е признак на заболяване - естественият отговор на организма, когато се бори с инфекция. Високата температура обаче не означава непременно, че бебето ви има сериозно заболяване.

Може да е знак за вирусна или бактериална инфекция, за нежелана реакция след ваксина или за растежа на първите зъбки.

Кога да потърсите медицинска помощ?

Ако вашето бебе няма 3 месеца, но страда от треска - незабавно трябва да се обърнете към лекар. Ако е по-голямо, потърсете съвета на доктор в следните случаи:

- има проблеми с дишането

- става сънливо и раздразнително

- не иска да суче

- повръща или има диария

- чувствително е към светлината

Лекуване на треска у дома:

Останете на домашно лечение само и единствено, ако лекар ви е дал такова разрешение. Ако вашето бебе е на възраст над 3 месеца и изглежда добре, можете да го лекувате у дома. Давайте му често течности като вода или разреден плодов сок. Ако детето ви има треска и е лесно раздразниелно, може да му дадете парацетамол или ибупрофен. Следвайте правилната доза на инструкциите на опаковката. Не го използвайте повече от два дни без изрично лекарско предписание. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ