Напишете дума/думи за търсене

Ястие с коприва и ориз

Необходими продукти:

2 шепи коприва

1 връзка лапад

1 глава лук

1 стрък пресен чесън

200 мл доматен сок

1 кафена чаша ориз

80 гр. масло

3 с.л. брашно

черен и червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Копривата и лапада измиваме и кипваме за секунди. Отцеждаме и нарязваме на ситно. Лука и чесъна нарязваме и задушаваме в маслото.

Добавяме нарязаните лапад и коприва. Разбъркваме, добавяме брашното и червения пипер. Подправяме, посоляваме и заливаме с доматения сок. Бъркаме няколко минути, след което заливаме с гореща вода. Щом заври, добавяме почистения и измит ориз. Варим до готовност на ориза и до желана гъстота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ