Напишете дума/думи за търсене

Кюфтенца от сьомга на фурна

Необходими продукти:

400 гр. филе от сьомга

2 яйца

4 филийки хляб

1/4 връзка копър

1/4 връзка магданоз

1/2 ч. л. сух риган

2 стръка пресен лук

сок от 1/2 лимон

1/4 ч. л. червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Филето от сьомга се нарязва на много ситни кубчета, а след това се смесва с нарязаните копър, магданоз и лук. Към тях се прибавя меката част на хляба на трохи. Добавят се 1 яйце и 1 белтък, овкусява се със сол и черен пипер на вкус, пушения пипер, лимоновия сок и ригана.

Сместа се разбърква хубаво и от нея се оформят кюфтета. Подреждат се в тава, намазана със зехтин или върху хартия за готвене. Пекат се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се обръщат и се пекат до пълна готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ