Напишете дума/думи за търсене

Домашни италиански маникоти с топено сирене и пилешко месце

Необходими продукти:

За сместа на палачинките:

3 бр. яйца

½ ч.ч. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

щипка сол

40 гр. масло за намазване на тигана

За доматения сос:

6 с.л. олио

6 средно големи домата

½ глава лук

1 с.л. доматен сос

1 ч.л. червен пипер

сол на вкус

За пълнежа:

700-800 гр. пилешки гърди или бон филе

черен пипер

1 кутия топено сирене (може да бъде такова, което е опаковано поотделно на парченца)

За поръсване:

пармезан

ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Направете смес за палачинки от изброените съставки. Изпечете ги в тиган на умерена температура, като предварително намажете покритието му с масло, за да не залепват. След като са готови, ги оставете настрана, без да ги покривате, за да изстинат. Преминете към приготвянето на филето.

2. Хубаво е да мариновате пилешкото месо за 20 минути в смес от зехтин, лимонов сок и черен пипер. Нарежете го на ленти, така че да има по 1 за всяка палачинка. След това го запържете от всички страни в тиган и го оставете в покрит съд, докато приготвяте доматения сос.

3. За соса е необходимо да запържите лука в олиото. Обърнете внимание, че лукът трябва да бъде много ситно нарязан, по възможност да е минат през чопър. Към него прибавете обелените и пасирани или рендосани домати. След като заврат, сложете червения пипер и лъжицата доматено пюре. Сосът трябва да ври, докато не се сгъсти достатъчно много. Ако го оставите прекалено воднист, рискувате при заливане на палачинките, те да се разкъсат и да омекнат много. Консистенцията на соса трябва да бъде като на лютеница. Подправете със сол на вкус.

4. Време е да приготвите маникотите от палачинки. Във всяка палачинка поставяте по 1 парченце топено сирене и парче месо. Завивате хубаво. В тава изсипвате 2 пръста доматен сос. Започвате да нареждате завитите палачинки една до друга, докато съда се напълни. Палачинките трябва да бъдат наредени със завития край надолу, за да не се отворят при печене.

5. След като наредите всички палачинки върху леглото от сос, изсипете останалата част от него отгоре им. Настържете пармезан. Магданоза може да използвате за поръсване при поднасяне. 6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ