Напишете дума/думи за търсене

Какво не бива да ям, докато съм бременна?

В никакъв случай не консумирайте сурови яйца, защото могат да бъдат заразени със салмонела. Тя причинява висока температура, повръщане и диария. Това обаче не се отнася за твърдо сваренитe. При тях няма риск от заболяване.

Суши

Сушито се приготвя от сурова риба, която може да съдържа различни паразити. Затова през 9-те месеца на бременност не го яжте. Освен плодове и зеленчуци, не приемайте никаква сурова храна.

Непъстьоризирано мляко

Процесът на пъстьоризиране премахва всички бактерии в млякото или сока. Макар че непастьоризирани продукти се срещат рядко на рафтовете в магазина, не се подвеждайте и четете внимателно етикетите. В противен случай може да се заразите с болест, която да доведе до спонтанен аборт. Не използвайте прясно мляко с неясен произход, било то и донесено от някое село. Дори и да мислите, че това доказва домашния произход и е най-здравословно за вас в този момент, никога не може да сте сигурни в това, когато продуктът не е минал фабрична обработка. Не си правете експерименти точно в такъв момент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ