Напишете дума/думи за търсене

Пилатес по време на бременност

Пилатесът е изграден на основата на източната ставна гимнастика, чиито базови елементи са движенията в кръг, вълна и осмица. Чрез този вид техника човек се освобождава от натрупаното напрежение, отпуска сухожилията и мускулите, за да им придаде еластичност и сила.

Друго, което се постига с пилатес е, че се отделя голямо внимание на работата на тазобедрените стави, укрепването на коремните и тазовите мускули. Tези занимания не изискват голямо физическо усилие, но помагат за поддържане на тонуса и настроението. По време на бременност това допринася за физическа подготовка за самото раждане, както и за психическата такава. Предпазва от поява на предродилна депресия.

Пилатесът през бременността помага по-лесно да се справите с дискомфорта във вашето състояние, както и по-лесно да понесете самото раждане. Също така по-бързо ще се върнете във форма и ще възстановите нормалното си тегло след раждането. Упражненията подобряват тонуса на мускулите и засилват вашата издръжливост, което от своя страна е предпоставка за по-бързо раждане. Разбира се, всяко подобно начинание трябва да бъде консултирано с наблюдаващия бременността ви лекар, който да е дал изричното си съгласие да тренирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ