Напишете дума/думи за търсене

Деси Банова и Росен Плевнелиев чакат бебе през есента

Снимката, която екипът на "24 часа" направи на двамата, когато на 21 декември 2017 г. президентът Плевнелиев даде видеоинтервю за рубриката на Кристина Кръстева "Различното интервю"

Преди да роди, журналистката ще се омъжи за президента

Наесен президентът Росен Плевнелиев и жената до него - красивата журналистка на Нова телевизия Деси Банова, ще си имат бебе. Бившата синоптичка, която в продължение на 20 г. ни уведомяваше какво време ни чака, очаква дете от държавния глава на републиката в периода 2012-2017.

В началото на октомври

Плевнелиев обяви

в интервю за “24

часа”, че бракът

му е вече история.

Малко повече от месец преди това бе започнала любовната му история с Деси Банова.

Когато в края на миналата година се разбра, че двамата са двойка, избраницата на президента (2012-2017) предпочете да слезе от картата и да започне нов етап и в кариерата. Направи своята рубрика “Истории на успеха”, в които всяка седмица ни среща с българи, които имат таланта и възможността да живеят и работят навсякъде по света, но които са избрали да останат в родината. Още преди Коледа, когато стана ясно, че Банова е жената до Плевнелиев, жълти медии започнаха да пишат на талази, че тя е бременна. Всъщност тогава това беше фалшива новина, днес е истинска.

Въпреки че срещат изключителното разбиране от страна на бившите си партньори, които уведомяват още в началото на връзката си, че са заедно, Банова и Плевнелиев

не искат отношенията

им да са сензация.

Всъщност те дадоха едно-единствено интервю - логично, в медията, в която работи Деси, за да потвърдят, че са двойка, и да помолят публиката да ги остави на спокойствие.

Седмици преди това, след като първо в “168 часа” и в “24 часа” излезе новината за любовта им, красивата синоптичка е подложена на ежедневно надбягване с папараци. Едни така се улисали да не я изпуснат, че си ударили колата.

Когато разкриват връзката си, Банова признава, че макар и да е срещала Плевнелиев като действащ държавен глава - двамата се засичат в Ню Йорк през 2014 г., където са по едно и също време, тя всъщност се влюбва в него години след това, след края на мандата му. Деси разкрива, че се влюбва в човека Росен, когато прочита интервю с него в “24 часа”, в което, броени часове, преди да напусне “Дондуков” 2, Плевнелиев говори не само за делата си като държавен глава, не само за геополитиката и интересите на държавата, но и открива душата си за най-смазващата болка, която може да изпита човек - за загубата на първородния си син Филип.

Точно преди година - на 26 април 2017 г., се срещат отново, вече емоционално свободни. Когато се срещат на наградите, организирани от Деси Тенекеджиева в памет на Стоян Камбарев, и двамата са сами - Росен е приключил брака си, а тя се е разделила с бащата на дъщеря си Йоанна. На събитието Плевнелиев успява да поговори с Банова и с майка ѝ, която я придружава. “Невероятен мъж!”, казва си тв звездата. Следва телефонна комуникация, а след едно кафе, което изпиват в Гърция в края на лятото, двамата вече не се разделят. Тогава Йоанка споделя с Деси: “Мамо, този човек е много умен!” А

Плевнелиев си

казва: “Деси е

невероятна майка!”

Той е впечатлен от безграничната доброта на Банова и веднага чувства, че тя е неговата сродна душа.

Росен Плевнелиев е човек, който изключително държи на семейството. Въпреки че вече бившата му съпруга не застана до него нито веднъж като държавен глава, той до последно я бранеше, като казваше, че в България институция “първа дама” няма.

Като изключително всеотдаен баща описват Плевнелиев приятелите му.

До последно, преди

да се раздели с

предишната си

съпруга, приспива

по-малкия

си син Павел.

“Да пазим децата, семейството, Родината, свободата”, каза през сълзи по време на честването на 138 г. от Шипченската епопея президентът на 22 август 2015 г. - броени дни след като е погребал най-големия - Филип. Детето почина вследствие изключително рядко заболяване без симптоми, при което остро разслояване на аортата води до фатален кръвоизлив в организма.

“Когато и да дойде смъртта, вече има при кого да ида - при моя ангел. Имам три невероятни деца - едното е на небето. След като си изпитал най-истинската болка, изводът е: “Прави добро!” Тази искрена изповед през сълзи прави президентът Плевнелиев пред Кристина Кръстева и Борислав Зюмбюлев седмица преди края на мандата. Паметното интервю в “24 часа”, което се превръща в най-четения материал далеч не само в сайта на медията, е именно това, от което в него се влюбва майката на бъдещото му, четвърто биологично дете. И негова бъдеща съпруга.

В края на март красавицата показа в “На кафе” годежен пръстен. Предложението е било много романтично във Виена, лаконична беше бъдещата г-жа Плевнелиева.

За нея този брак ще е първи. С бизнесмена Ивайло Грахов, баща на Йоанна, тя не минава под венчило. За Плевнелиев пък ще е трети. Преди Юлияна той е женен за друга, но от първата си съпруга няма деца.

Сватбата на Деси и Росен ще е по-нетрадиционна, с приятели и далеч от медиите. Булката, за която майка ѝ казва, че не може да я познае - винаги е искала да е под светлината на прожекторите, а през последната година панически страни от тях, е категорична, че не иска медийно отразяване.

Макар че и двамата от бъдещото семейство Плевнелиеви спазват стриктно решението си да не говорят за личния си живот с медии, “24 часа” научи, че те ще се врекат във вечна вярност, преди да се роди бебето.

Понеже и двамата са коректни и чувствителни, предполага се, че са подготвили и най-близките си - децата си, че ще стават батковци, съответно кака. Така, както първите, които уведомяват, че са заедно, са освен наследниците им и бившите им половинки.

Прогнозата в личния ми живот е слънчева, обобщи президентът (2012-2017). На крилете на любовта, Деси изостави времето след 20 г. като любимата синоптичка на народа. Красавицата се осмели да последва мечтата си - да има своя рубрика. Без промените в личния и в професионалния ѝ живот да са свързани, тя едновременно събира кураж и за двете. Защото “когато човек излезе от зоната си на комфорт, тогава се случват хубавите неща”,

споделя пред Лора Крумова Банова. И отчита колко много е научила в телевизията: “През тези 20 г. прогнозата ме научи на дисциплина, на отговорност. Ставането в 4 ч сутринта не е лесно занимание определено.

Научих се на

дисциплина.

Бях канена на редица международни форуми, свързани с климатичните промени. Направих документални филми по темата, много репортажи. Тя остава в сърцето ми. Не съм рисков човек. Знам, че промяната в повечето случаи е нещо позитивно, но съм много трудна на промяна. И в професионален, и в личен план правя голяма промяна. Сигурно много хора правят връзката между двете неща, но такава няма. Така се случи. Понякога си казвам: “Това сън ли е?

Трудно се решавам”, откровена е Банова. Днес тя е посветена на каузата да покаже предимствата на България, които ние трудно отчитаме. Да покаже и че имаме страхотни хора - уникални, знаещи, можещи, правещи чудеса въпреки трудностите в държавата.

“И Росен е такъв човек - преди години тръгва с една счупена лада за Германия, спи в нея по паркингите. Неговата история е много показателна откъде тръгва и къде стига - с труда си, с амбициите, със знанията. Той не е знаел езика. В момента аз му се възхищавам как говори немски”, гордее се с бъдещия си съпруг Банова. И го “тормози” да ѝ преподава езика на Шилер и Хегел, който тя е учила, но е далеч от нивото му. Росен вече се посвети да изглади и скиорските ѝ умения.

“Притеснявам се да говорят за нас, докато той след всичко, което му се е случило, гледа по съвсем различен начин на живота. Знае кои са истинските неща, за какво човек да се ядосва и за какво не бива в никакъв случай. Мога да се радвам на малките неща - на слънцето. На това, че сме живи и здрави”, казва най-слънчевото лице от екрана.

Решението да огласят любовта си взема мъжът. Тя просто се съгласява. Днес Банова го придружава навсякъде и дори вече познава доста от приятелите му по света. Представена е и на доста президенти.

Деси и Росен в студиото на приятелката й Гала - за първи път като двойка
Деси и Росен в студиото на приятелката й Гала - за първи път като двойка
Двамата по време на едно от вече многото си общи пътувания зад граница
Двамата по време на едно от вече многото си общи пътувания зад граница
Годежния пръстен, с който президентът Плевнелиев е предложил на Деси Банова да стане негова съпруга
Годежния пръстен, с който президентът Плевнелиев е предложил на Деси Банова да стане негова съпруга

Деси е в студиото на сутрешния блок на Нова тв всеки четвъртък с “Истории на успеха”.
Деси е в студиото на сутрешния блок на Нова тв всеки четвъртък с “Истории на успеха”.

Деси и Йоанна участват в националната кампания за подкрепа на профилактиката на детското зрение.
Деси и Йоанна участват в националната кампания за подкрепа на профилактиката на детското зрение.

На събитие заедно с жената на Томислав Дончев Светлана (крайната вдясно)
На събитие заедно с жената на Томислав Дончев Светлана (крайната вдясно)
Деси с приятели в Добринище месеци преди да започне любовната й история с президента. Бъдещият й съпруг й предава уроци по ски в района - тази зима двамата с Плевнелиев бяха в Банско.
Деси с приятели в Добринище месеци преди да започне любовната й история с президента. Бъдещият й съпруг й предава уроци по ски в района - тази зима двамата с Плевнелиев бяха в Банско.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ