Напишете дума/думи за търсене

Подгответе черешите преди да ги дадете на детето си

Най-после дойде сезонът на черешите. Добра новина за родителите, които искат да ги включат в менюто на детето си. Какво обаче трябва да знаете за подготовката им преди да ги дадете на малчугана?

Винаги избирайте пресни плодове. Избягвайте да давате консервирани череши на децата, тъй като са твърде подсладени. Не забравяйте да ги подготвите предварително за консумация.

Черешите, които децата консумират, трябва да са старателн измити, обелени и с премахната костилка. Най-лесно ще ви бъде да ги обелите, като ги сложите за кратко във вряща вода. Така люспите ще се отделят лесно. Важно е да махате обвивката, защото тя е трудносмилаема от крехкия организъм и може да доведе до запек. След това разрежете всяка черешка на две и премахнете костилката.

В никакъв случай не рискувайте да давате плодове с костилка до 2-годишна възраст. Обикновено около този период детето вече се е научило да изплюва само ненужното. Поглъщането й може да доведе до задушаване, стомашни проблеми или запек. Ако все пак се случи така, че детето погълне костилка, не изпадайте в паника. Има вероятност то да я изходи безпроблемно още на следващия ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ