Напишете дума/думи за търсене

Най-подходящите породи кучета за семейства с малко дете

Ирландските сетери са предпочитана порода за домашни любимци, защото са много енергични, социални и дружелюбни.

1. Голдън Ретривър

Голдън ретривърите са интелигентни, спокойни, приветливи и добронамерени същества.Особено към децата! Те са изключително дружелюбно настроени както към хората, така и към останалите кучета. Имат желание да контактуват с всеки човек и изобщо не се притесняват да приближат непознат. Те възприемат лесно и бързо заучават команди.

2. Ирландски сетер

Ирландските сетери са предпочитана порода за домашни любимци, защото са много енергични, социални и дружелюбни.Изграждат специална връзка със стопаните си и самотата не би им се отразила добре, обичат да са сред своите хора. Разбират се чудесно с децата и другите домашни любимци в семейството.

3. Френски булдог

Френският булдог се разбира много добре с децата в семейството, както и с други деца. Повечето представители на тази порода кучета ще се разбират добре с непознати, но останалата част може да не са чак толкова гостоприемни и дружелюбни. Френският булдог може да бъде отличен пазач и да сигнализира с лай при опасност.

4. Коли

Спомняте ли си Ласи от детските години – най-известното куче в телевизията и киното, което се превърна в синоним на приятелство и обич за няколко поколения? Е, с такъв избор определено няма как да сбъркате. Колито е перфектен семеен приятел.

Дългокосместите представители на породата коли не притежават капчица агресия в себе си. Отнасят се много добре с децата, както и с други породи кучета. Това ги прави перфектен избор за семейства, в които има малки деца.

5. Кокер Шпаньол

Той е много послушен и жизнерадостен, предан и игрив. Кучетата от тази порода са добри с децата и много социални. Той уважава властта на своя господар без много съмнение. Те са нежни и доверчиви. Това обаче не им пречи да защитят своя стопанин при опасност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ