Напишете дума/думи за търсене

Дългото използване на памперс може да доведе до инфекция на пикочните пътища

Инфекцията може да е остра или хронична, да протича с или без субективни оплаквания. Неразположенията зависят от възрастта, от нивото на инфекцията и от степента на реакцията на организма към възпалението. Високата температура може да е единствен симптом.

При децата най-често бактериите навлизат през уретрата. Тук е мястото да подчертаем значението на хигиената при децата, особено при момиченцата. Нормалната среда съдържа различни „полезни“ бактерии, които се явяват бариера срещу „лошите“ микроорганизми. Поддържането на прекалена „чистота“ и честото използване на сапун за интимна хигиена са сред причините за нарушаване на нормалната външна защитна бариера. Неправилното почистване след изхождане и нередовното измиване с течаща вода пък са причина за навлизане на бактерии в пикочните пътища.

Смята се, че инфекциите зачестяват в периода около приучването на детето на гърне. Някои деца протестират и задържат умишлено урина, доколкото могат. Дългото използване на пелени също може да е причина за инфекция поради благоприятната среда за развитие на бактерии в тях при лоша хигиена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ