Напишете дума/думи за търсене

5 начина на засилите имунитета на детето

Ако детето на съседа ви почти никога не се разболява, не си мислете, че родителите му знаят нещо, което вие не. Просто са успели да възпитат няколко полезни навика в малчугана, които каляват имунитета му. Ето кои са те.

1. Мият често ръцете си

Научете детето, че трябва да мие ръцете си преди всяко хранене, като това действие отнема поне половин минута. Така ще намалите риска от бактериални заболявания. Миенето на ръцето е задължителни и след игра в пясъчнинка, напускане на училищната зона и т.н.

2. Играят навън всеки ден

Учените са установили, че ако детето ви играе навън всеки ден поне по 30 мин., намалязва шанса от грип и простуда с до 50%. По този начин клетките на малчугана, които се борят с инфекцията, по-бързо циркулират из тялото му.

3. Наспиват се

Ако рожбата ви не се наспива достатъчно, имунната система ще отслабне. Затова се уверете, че си ляга навреме всяка вечер. Имайте предвид, че повечето бебета се нуждаят от 14-часов сън, а децата до 7-годишна възраст от поне 10-часов.

4. Рядко докосават лицето си

Настинката и грипа проникват в тялото на детето ви през носа, очите и устата. Затова научете рожбата си, че не трябва да докосва често лицето си. Това не е особенно лесна задача, но се постарайте да му обясните защо.

5. Има балансирано меню

Погрижете се в менюто на децата ви да има много и различни плодове и зеленчуци. Така ще засилите имунната им система. Погрижете се продуктите да са богати на витамин Ц (броколи, ягоди или портокали, витамин Д (овесени ядки, риба тон) и млечни продукти, богати на пробитици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ