Напишете дума/думи за търсене

На 69 г. Ричард Гиър чака бебе от 35-годишна испанка

Холивудската звезда и красивата му жена на премиерата на филма “Норман” през март 2917 г. в Йерусалим. Тогава все още двамата не бяха обвързани в брак.

От предишен брак актьорът има син на 18 г.

Ричард Гиър, който навърши 69 г. в петък, отново ще изпита сладостта на бащинството. Той очаква дете от новата си съпруга Алехандра Силва, която е почти 34 г. по-млада от него.

Това ще е първо дете за двойката и второ за звездата от “Хубава жена”, който има 18-годишен син от бившата си съпруга Кери Лоуъл. Алехандра също има 5-годишен син от предишния си съпруг - милиардера Говинд Фридланд. Според медиите засега не е ясно дали бебето ще се роди в родната на Силва Испания, или в САЩ, където семейството живее през по-голямата част от времето.

Ричард Гиър и Алехандра Силва са заедно от 4 г. Сключиха тайно брак през април тази година, а през май поканиха роднините и близките си на парти в Ню Йорк да отпразнуват венчавката.

“Аз съм най-щастливият човек във Вселената. И как да не съм?! Женен съм за красива жена, която

е умна,

чувствителна,

отдадена, забавна,

търпелива,

която знае как да прощава, която е невероятна готвачка и прави най-добрите салати на света”, похвали се актьорът в сп. “Ола”, което единствено публикува снимки от тържеството на младоженците.

Само преди дни семейство Гиър бе засечено на романтична обиколка с яхта по крайбрежието на Амалфи в Италия. Преди това прекарали известно време на Капри с малкия Алберто. Новината за новото бебе все още не е коментирана официално от щастливите влюбени.

Алехандра е трети брак за белокосия хубавец. Той бе женен за супермодела Синди Крауфорд между 1991 и 1995 г., а от 2002 до 2013 г. беше съпруг на актрисата Кели Лоуъл, от която е синът му Хомър Джеймс. Разводът им се проточи три години, тъй като двойката водеше борба кой да вземе попечителството над момчето и каква част от изчисляваното на $ 100 млн. състояние на Гиър да остане за Лоуъл. 35-годишната Алехандра е завършила реклама и мениджмънт в университета в Мадрид. По време на брака си с магната Говинд Фридланд тя управляваше един от най-стилните хотели на Средиземноморието - “Вила Тревил”, където отсядат знаменитости и богаташи. Имението, в което е разположен хотелът, някога принадлежало на режисьора Франко Дзефирели, а в него са отсядали Мария Калас и Елизабет Тейлър. Именно там пламва искрата на любовта ѝ с Гиър.

“Ричард беше моят герой в реалния живот. Бях като изгубена, без светлина и когато го срещнах, това даде смисъл на живота ми”, заявява Силва пред “Ола”. “Кармата ни привлече, когато се видяхме”, казва на свой ред Ричард, който е практикуващ будист и близък приятел на Далай Лама.

Актьорът и жена му Алехандра слушат лекция на Далай Лама в Милано.
Актьорът и жена му Алехандра слушат лекция на Далай Лама в Милано.

Връзката на чаровния холивудски съблазнител и родената в Галисия Силва започва през 2014 г. в италианския курорт Позитано на крайбрежието на Амалфи. За първи път двамата се появяват публично през 2015 г. в Мадрид на премиерата на филма “От незапомнени времена” (Time Out of Mind), където Гиър играе бездомник.

Силва е дъщеря на прочутия испански бизнесмен и бивш финансов вицепрезидент на “Реал” (Мадрид) Инасио Силва. Тя активно се занимава с благотворителност, посветена на децата. Чаровната брюнетка твърди, че актьорът е близък приятел на семейството ѝ, но искрата пламнала по времето, когато изживявала проблемите около развода си с Фридланд след 8 години брак. Гиър

не спирал да ѝ

изпраща

цветя, докато тя се

съгласила да излезе

с него,

по-късно често ѝ посвещавал писани от самия него песни. “Алехандра е вегетарианка, прекрасна майка, прилича на ангел и освен това е испанка - принадлежи на земята на кралете и кралиците, на Сервантес и Бунюел”, не спира да сипе възторзи за нея актьорът.

Роден във Филаделфия на 31 август 1949 г., Ричард Гиър отраства във ферма в щата Ню Йорк, преди да спечели спортна стипендия в университета в Масачузетс. Учи философия и драма, но решава да напусне, за да опита да направи кариера на сцената и екрана. Това не е лесен избор, защото му се налага години наред да работи като келнер, докато търси ангажименти като актьор.

Пиеса на Бродуей, в която играе затворник хомосексуалист, най-после привлича вниманието на критиката към него. Ролята му на мъжка проститутка в “Американски жиголо” пък му носи много овации, но едновременно тръгват слухове, че е гей.

Гиър отказва да коментира темата. С течение на годините актьорът е свързван с едни от най-красивите жени в света, сред които е и първата му съпруга - супермоделът Синди Крауфорд. Не са им спестени обаче клюките, че

бракът им е просто

параван и реклама

Кариерата на Гиър е белязана с шеметни възходи и падения. Вероятно поради факта, че се отнася пренебрежително към славата и поема рискове, от които другите актьори бягат. След феноменалния успех на “Офицер и джентълмен” през 1982 г. прошареният красавец се отдава на защитата на правата на човека и отказва водещи роли като тази в “Умирай трудно” и “Уолстрийт”. Вместо него ги получават Брус Уилис и Майкъл Дъглас.

Точно когато мнозина мислят, че се е отказал от киното, през 1990 г. актьорът триумфално се завръща на екрана с “Хубава жена”, където си партнира с Джулия Робъртс.

Гиър със сина си Хомър през 2007 г. Момчето вече е на 18 г.
Гиър със сина си Хомър през 2007 г. Момчето вече е на 18 г.

90-те години на миналия век са едни от най-силните му. Тогава се появяват филми като “Последен анализ”, “Съмърсби”, “Първият рицар”, “Първичен страх”, “Булката беглец”, “Есен в Ню Йорк”. Актьорът композира, свири добре на пиано и китара, а заради “Чикаго” се научава да танцува степ като професионалист.

След 1993 г. му е

забранено да връчва

награди на оскарите, защото тогава използва сцената, за да критикува китайското правителство. От дълги години Гиър е ревностен защитник на каузата за независим Тибет, заради което често си навлича неприятности. През 2007 г. пък призовава да бъдат бойкотирани олимпийските игри в Пекин през 2008-а.

Въпреки многото запомнящи се роли Гиър няма “Оскар”, нито дори номинация за най-престижната филмова награда. Последната екранна изява на актьора е като медиен магнат в сериала на Би Би Си “Майка, баща, син”, който е първата му голяма тв роля от 30 г. насам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ