Напишете дума/думи за търсене

Симптоми за ниско кръвно налягане през бременността

Оплаквания от замайване, слабост, умора и лошо здраве могат да бъдат признаци на ниско кръвно налягане при бременни жени. 

Причините за ниско кръвно налягане по време на бременност могат да бъдат много. Сред тях са дълго време, прекарано в задушна стая, гореща вана, глад. Тези фактори са лесни за отстраняване и коригиране.

Симптомите са повишена чувствителност към топлина или студ, безсъние или гадене, сърцебиене, чувство за липса на въздух. При понижено кръвно налягане бременната може да изпита главоболие, шум в ушите, сънливост, умора, причерняване, глад, физическа и психическа умора и тревожност.

Ниското кръвно през бременността често е причина за променливо настроение при бъдещата майка. Важно е при подобни симптоми с помощта на преглед при специалист да се изключат всички останали възможни здравословни проблеми. Ако наистина говорим за ниско кръвно, то как можете да си помогнете да не се стига дотам? Може би се питате точно това.

На първо място е важно да подбирате правилно местата, на които ходите - не се затваряйте в задушни помещения, в които има много хора. Пийте достатъчно вода и хапвайте често и по малко. Закуската е особено важна. Спортувайте умерено, не се претоварвайте и не се лишавайте от онова парченце шоколад, което ви се хапва. Ако усетите ниско кръвно, може да изпиете чаша айрян. Напитката не само ще ви помогне "да ви светне пред очите", а и е полезна за образуването на костите на бебето, благодарение на калция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ