Напишете дума/думи за търсене

Колко кафе да пия през бременността?

Кафето е полезно заради своите антиоксиданти, но всичко се свежда до 1 чаша на ден. Изследванията показват, че повече от 200 мг кофеин в чист вариант се свързва с повишен риск от аборти.

Нещо повече – кофеинът пречи на нормалната абсорбация на желязо, което повишава риска от анемия през бременността, а това е сериозен проблем. Не пийте повече от една чаша слабо кафе на ден, ако толкова ви се пие. Най-добре е да го ограничите до минимум.

Прекомерната консумация на кафе, енергийни напитки и алкохол ни прави неспокойни. Ето защо в този най-важен период от живота ви е важно да се погрижите за себе си, като намалите кофеина и си осигурите възможно най-много почивка.

Ако пиете по 1 чаша на ден, разреждате го с мляко или сметана, риск няма да има. Всяко нещо, с което се прекалява, може да доведе до странични последствия, затова просто бъдете по-внимателни. Всичко зависи от сорта кафе, от начина му на приготвяне, дори от големината на чашите. Използвайте по-малки такива и винаги го разреждайте с мляко или сметана, за да не бъде прекалено силно.

Пречи ли кафето на забременяването? Вижте тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ