Напишете дума/думи за търсене

Как да облекчим запека през бременността

Неправилният начин на хранене, дехидратацията, стресът, хормоналният дисбаланс, намалената двигателна активност, наследствената обремененост и приемът на определени лекарства са сред най-често срещаните причини за запек. Особено характерен е през периода на бременността.

Сред най-често срещаните симптоми са болки в корема, нередовно изхождане, главоболие, лош дъх, проблеми с кожата, умора. Въпреки че този проблем често се пренебрегва, той може да доведе до хемороиди, фисури и много други по-сериозни проблеми.

Запекът се лекува с разхлабителни средства и промяна в хранителния режим. Холистичната медицина предлага и специални упражнения и масажи по тибетската система жим-лам. Важно е и да се пие много вода.

Клекналата поза е най-правилната от физиологична гледна точка при изхождане. Затова трябва максимално да се имитира и с позицията на тялото ни върху тоалетната чиния. Специалистите съветват да поставим коленете на по-високо спрямо ханша, да изправим гърба, да облегнем лакти на коленете и да отпуснем корема.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ