Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които щастливите семейства правят

Насърчават се един друг.

Те се насърчават един друг и се амбицират. Вярвят в успеха на другия и го крепят морално и емоционално по пътя нагоре. Колко пъти ви се е случвало мъж да каже на жена си, че начинанието й е пълна глупост? Колко пъти сте виждали ситуация, в която жена обвинява мъжа си, че хобито му е пълна загуба на време.

Горчивата истина е, че именно тези уж на пръв поглед малки неща раздалечават хората един от друг. Подобни изречения те карат да се чувстваш неразбран. А за какво иначе е семейството, ако не виждаш подкрепа в него? Всеки има свои занимания и любими неща. Всеки човек има свои мечти, които в нечии чужди мечти могат да изглеждат нереални и непостижими. Но това не означава, че не трябва да подкрепяте най-близките си хора да вярват в себе си и да вървят напред. Хората в щастливите семейства никога не подценяват дейността на останалите.

Прощават си и не таят обида в себе си.

Те не се обиждат един на друг и си прощават всичко. Не хабят енергия в това да задържат огорчение. Колкото повече обида таите в себе си, толкова повече се изнервяте. Ставате сприхави и несговорчиви. Напълно нормално е в едно семейство понякога да има някоя неволно изпусната дума, която да не се разбере правилно. Няма как да е иначе, след като се прекарва толкова много време заедно и от друга страна се чувствате толкова близки, че не се съобразявате особено какво говорите. Това обаче не значи да приемате нещата твърде лично. Каквото и да чуете, трябва да знаете, че в него има много повече любов и загриженост, отколкото целенасочена обида или упрек

Те живеят на принципа: „Не прави това, което не искаш да ти бъде сторено“

Членовете на щастливите семейства са отговорни един към друг и, преди да направят нещо, се замислят как ще се почувства другия. Поставят се на мястото един на друг преди всичко останало. Точно затова рядко някой е наранен или разочарован.

За тази цел не трябва да бъдете егоисти, а да поставяте нуждите на другия наравно със своите. Да, твърде често ще се налага да правите компромиси, но това е напълно нормално за едно семейство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ