Напишете дума/думи за търсене

Тиквен крем брюле

Необходими продукти:

2 чаши бита сметана

щипка индийско орехче

½ чаша захар + 1/3 чаша за глазурата

½ супена лъжица ванилова есенция

щипка джинджифил

4 жълтъка

1/3 чаша свежа тиква

¼ чаена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 150 градуса. В тенджера загрейте сметаната, канелата, индийското орехче и джинджифила на средна температура, като бъркате постоянно, докато не започнат да врят. След като заврят, ги махнете от котлона и ги оставете за 10 минути.

Междувременно прибавете жълтъците с ½ чаша захар в голяма купа. Разбийте, докато не получите светъл цвят и захарта не се разтвори. Изипете в получената смес топлата сметана и долейте тиквата и ванилията.

В голяма тава за печене наредете в нея 4-6 малки гювечета. Изсипете тиквената смес в гювечетата. Поставете тавата в средата на фурната и внимателно я напълнете с гореща вода, като внимавате да не попадне вода в гювечетата.

Печете за около 25-30 минути, докато кремът не се стегне. След това оставете да се охлади, като държите в хладилника 1 нощ. Разтопете останалата 1/3 захар, докато не стане кафява и залейте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ