Напишете дума/думи за търсене

Как да се справите с родилните болки без упойка

Всяка жена знае, че раждането по естествен път неминуемо е съпроводено с болка. Много представителки на нежния пол предпочитат да се откажат от упойката. Ето няколко малки тайни, които ще ви помогнат.

1. Не мислете за болката

Най-важното по време на раждане е да освободите ума си. Когато жената се страхува от болката, тя се напряга психически и физически. Затова в краткото време между контракциите се фокусирайте в този момента на успокоение. Грешка е да стоите в очакване на следващия миг болка. Това покачва стреса.

2. Дишайте

Дишането е много важен елемент за безболезненото раждане. Представете си, че сте във фитнес залата и вдигате тежести. Тогава ще вдишвате и издишвате равномерно, за да издържите по-дълго. Е, когато раждате, е почти същото. Пестете силите си, за да сте по-издържливи. Не се притеснявайте, ако дишате твърде шумно или издавате звуци на болка. Това е нормално.

3. Масаж

Позволете на половинката ви да масажира стъпалата или ръцете ви, докато раждате. На пръв поглед това може да ви се струва странно, но не е. Масажът разсейва родилката от болката. Освен това я кара да се чувства морално подкрепена, да чувства загрижеността на половинката си.

4. Хипноза

Методите за самохипноза ви помагат да се отпуснете и да се съсредоточите над равномерното си дишане. Така може дори да забравите за болката. Около 70% от жените, които умеят самохипнозата усещат по-скоро натиск, стягане и спазми по време на раждане, но не и болка.

5. Етерични масла

Ароматът на някои етерични масла и най-вече на лавандулата помагат на родилката да се отпусне, когато се появят първите контракции. Бременните жени трябва да помолят половинките си да се запасят с етерични масла, които нежно да нанасят по тялото им по време на раждането. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ