Напишете дума/думи за търсене

Защо стафидите са полезни за бременните

Стафидите съдържат олеанолова киселина, която предпазва зъбите от кариеси. Тя също предпазва от лош дъх, предизвикан от бактериите и други проблеми в устната кухина.

Предполага се, че по време на бременността жената ще отделя повече време и внимание за здравето си. Грижите за устната кухина през този преиод са необходимост, която не бива да се пренебрегва. Някои от храните и напитките, които трябва да се консумират през този период, понякога оставят лош дух в устата, а някои жени се оплакват от кървене на венците. Освен това грижите за устната кухина играят важна роля в предотвратяването на нежеланото гадене.

Стафидите съдържат олеанолова киселина, която предпазва зъбите от кариеси. Тя също предпазва от лош дъх, предизвикан от бактериите и други проблеми в устната кухина. Затова е желателно стафидите да са неделима част от менюто на бременните.

 Добро средство срещу запек

Стафидите са богати на фибри и са ефикасно средство срещу най-често срещания проблем през беменността – запекът. Сушените плодове абсорбират водата и действат слабително, което улеснява изхождането.

Предпазват от анемия

В периода на бременността жените са склонни към анемия, тъй като организмът им осигурява хранителни вещества и на развиващия се плод. Стафидите съдържат Витамин В, желязо и други минерали, които повишават нивата на хемоглобина. Те предпазват от анемия, слабост и други проблеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ