Напишете дума/думи за търсене

Хрупкави картофки с бяло вино и розмарин

Необходими продукти:

1 кг. пресни картофи

1-2 с.л. твърда животинска мазнина

40 мл. бяло вино

150 мл. вода

1 ч.л. ситно нарязан пресен розмарин

1/2 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка

1/2 ч.л. ситно нарязани листа риган

сол

Начин на приготвяне:

Измийте картофите много добре под течаща вода. Включете фурната да загрява на 170 градуса. Нарежете ги на четвъртинки. Сложете в дълбока тава. Поръсете с подправките и разтопената мазнина. Разбъркайте много добре с ръце. Добавете виното и вода, колкото да покрие дъното на тавата. Покрийте с фолио или капак. Печете около 20-25 минути под капак, след което оставете открито за още 15 минути във фурната, за да се запече ястието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ