Напишете дума/думи за търсене

Хапвайте нар за по-здравословна бременност

Ако очаквате бебе или планирате бременност, вероятно се вълнувате кои храни и напитки са полезни за вашето здраве. Нарът е една от тях.

Сокът от нар е богат на антиоксиданти, които имат много предимства и играят важна роля за здравето на бременната. Антиоксидантите помагат за намаляване на риска от нараняване на плацентата, борят се със свободните радикали, намаляват риска от увреждания на мозъка.

Нарът също така е един от най-богатите хранителни източници на желязо. Ако страдате от дефицит на минерала, означава че сте изложени на риск от анемия. За да поддържате добри нива на желязото, е важно да обърнете внимание на начина си на хранене, добавяйки към менюто си храни, които са с високо съдържание на този елемент. При бременните жени, които страдат от анемия с дефицит на желязо, рискът от преждевременно раждане е по-голям.

Ежедневното му пиене ще повиши активността ви и ще се погрижи за доброто ви настроение. Няма как да не добавим и дуаретичното му действие, като така той е и ефективен начин да се справите с подпухналостта на краката и не само, което е доста голям проблем особено в последните месеци на бременността. Заедно с всички горе споменати ползи, сокът от нар има обезболяващо действие. Така че не пропускайте да изпиете поне една чаша фреш от червения плод, за да се чувствате добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ