Напишете дума/думи за търсене

Крафт Коледа - децата сами я правят уникална (Снимки с идеи)

7-годишният Ивайло е очертал ръцете си за рогца за еленче от ролка от тоалетна хартия (виж следващата снимка). Уникални играчки може да се изработят от всякакви рециклирани материали.

Помогнете им сами да направят играчки за елха, картички, украса. Рециклирайте стари материали

Едва ли има по-хубава украса за елхата или масата на Бъдни вечер от тази, която едно дете изработи само. Вълшебството на празника става още по-голямо, играчките са уникати, а времето, в което ги изработвате заедно с децата - безценно. Ръчно изработената картичка пък сама по себе си е подарък за всяка баба.

Коледни играчки може да се измислят буквално от всичко - кори или картонени кутии за яйца, ролки от тоалетна хартия, капачки, коркови тапи, празни пластмасови бутилки, изгорели крушки... Нужни са само малко въображение и много брокат, панделки, пайети, копчета.

Ето няколко лесни идеи за рециклирана коледна украса:

Елхички от кори

за яйца

Може да бъдат два вида. За първия изрязвате високата част от корите и оцветявате в зелено. Залепвате 3-4 такива “шапчици” една върху друга до желаната височина. Елхичката украсявате с копчета, мъниста, пайети, брокат и панделки. Измисляте и подходяща звезда за върха.

Вторият вариант е да изрежете няколко реда от корите и да ги залепите върху картон с долната част нагоре. Боядисвате в зелено, а пънчето - в кафяво. Оставете детето да украси елхата по свой вкус с каквито материали имате у дома.

Дядо Коледа от ролка

от тоалетна хартия

Получава се оригинална украса за коледната маса. За Дядо Коледа трябва да оцветите ролките в червено. След това изрежете от подходящ цвят хартия личице и го изрисувайте. Залепете го на ролката и около него залепете брада от памук. За шапката ви трябва парче червен плат.

Снежко

от пластмасови

капачки

Най-подходящи са по-големите бели пластмасови капачки от бутилки от вода или прясно мляко. Залепвате капачката върху картонче за закачване. С перманентен маркер рисувате очи и уста. Нослето на снежния човек може да направите от по-дебел лист оранжев филц.

Накрая слагате ушанки от топчета от филц и цветна тел или пък шапка - може да е от картон или отново от топчета.

Еленче от

коркови тапи

От корковите тапи стават много оригинални и красиви миниатюрни играчки за елхата. Изрязвате кръгче от една тапа и го залепвате върху друга като муцунка. Върху нея се залепва малко топче за нос и се рисува уста. Рисувате очи с перманентен маркер или залепвате готови такива. Рогцата се правят от облечена в плюш тел.

Петокласниците Любомир и Димитър правят своите коледни картички от пластмасови капачки. Получават се красиви и оригинални поздрави за празника (виж следващата снимка).
Петокласниците Любомир и Димитър правят своите коледни картички от пластмасови капачки. Получават се красиви и оригинални поздрави за празника (виж следващата снимка).

Ника  Стоилова с желание и фантазия изработи красиви картички за коледния базар в училище (виж съседната снимка).
Ника Стоилова с желание и фантазия изработи красиви картички за коледния базар в училище (виж съседната снимка).

Камбанки от кори за яйца
Камбанки от кори за яйца

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ