Напишете дума/думи за търсене

Нормално ли е детето ми да обича да бъде голо?

Да, събличането и тичането голо у дома е абсолютна нормална част от развитието на вашето дете. Това е още един начин, по който то показва, че има собствено предпочитание и свобода.

Може също така да бъде знак, че е готово с "тренировките" по проучаване на свикване с гърнето. Не се безпокойте, защото обикновено това действие не продължава прекалено дълго време. Все пак обаче не може да се отрече, че невинаги това е сладко. Понякога може да бъде крайно фрустриращо и дори срамно, ако се случи на публично място или пък, когато имате гости.

В реда на нещата е да дадете на малчугана си свободата да тича наоколо по гащички вкъщи, но все пак е особено важно да започнете да го учите, че тялото е съкровено нещо и то трябва да бъде виждано единствено от нас самите. Говорете му, че е задължително да се носят дрехи пред други хора.

Не забравяйте, че това поведение е нормално и ще отмине. Не го правете на голям въпрос, защото колкото повече се съсредоточавате над това, толкова по-интересно ще е за детето да продължава да го прави. Така то ще знае, че предичвиква интерес и съответно ще бъде стимулирано да не спира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ