Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които да направите преди да започнете с опитите за бебе

Решили сте да имате бебе? Поздравления, но това никак няма да е лесно. Трябва да се подготвите. За целта направете следните неща.

Разговаряйте за приоритетите във възпитанието

Важно е да разговаряте с партньора си, за да разберете какви са приоритетите му във възпитанието на детето ви. Обсъдете дали ще използвате цялото време за майчинство, в какви религиозни принципи ще вярва, в частно или държавно училище ще учи и т.н. Имайте предвид, че с времето мнението ви по тези въпроси може да се промени. Затова процесът на комуникация между вас и половинката ви не бива да прекъсва.

Спрете купоните

Щом сте решили да имате дете, ще трябва да ограничите купоните. Нямa нищо лошо в петък или събота вечер да излезете с приятели и да изпиете една чаша вино преди да забременеете. Но прекаляването с алкохола може да навреди на зачеването. Също така на големите партита има шанс да вдишате цигарен дим или да прибегнете до т. нар. социално пушене. То е по-негативно за мъжете, защото може да забави сперматозоидите им.

Ограничете кофеина

Според някои изследвания прекалено многото кофеин може да доведе до спонтанен аборт особено през първото тримесечие. Освен това увеличава шанса от появата на следродилна депресия. Затова ограничете приема на кофеин до 100 мл. дневно. Тук не става въпрос само за кафето, но и за енергийните напитки и някои видове чай. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ