Напишете дума/думи за търсене

Как да подобрим мъжката потентност

Спермата не само е важна за забременяването, но може да се окаже решаваща за безпроблемното износване на детето през тези 9 месеца.

Затова се убедете, че половинката ви е в перфектна форма, преди да заченете. Вижте как да се уверите, че е така.

Здравословно тегло

Ако мъжът е прекалено слаб или пълен, това ще се отрази негативно на спермата му. Освен това може да убие сексуалния живот на двойката, защото проблемите с теглото влияят на представянето му в леглото. Затова мъжът трябва да спазва здравословна диета, включваща плодове, зеленчуци и млечни продукти. Освен това е хубаво поне 3 пъти в седмицата да практикува някакъв спорт.

Храни, богати на фолиева киселина

Фолиевата киселина е изключително важна не само за бъдещите майки, но и за половинките им. Мъжете с по-ниски нива на такава, имат по-голям шанс за появата на абнормални хромозони в спермата си. Ако такъв сперматозоид оплоди яйцеклетка, има по-висок риск от спонтанен аборт или вродено увреждане на детето. Хубавото е, че нивата на фолиевата киселина се увеличават с правилната диета. Тя трябва да включва фасул, зелени зеленчуци, пълнозърнести храни, цитруси и т.н.

Тренировка против стрес

Стресът увеличава шансa от появата на абнормални хромозоми в спермата на мъжа. Затова той трябва да има отдушник за неприятните си емоции. Това може да бъде спортът. Усиленото движение помага на тялото и съзнанието му да се отпусне. Друг вариант е да го насърчите да излиза по-често с приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ