Напишете дума/думи за търсене

1 ябълка на ден през бременността, за да не страда детето от алергии

Децата на майките, които всеки ден по време на тяхната бременност са изяждали поне по една ябълка, страдат с 37% по-рядко от алергия

С 46% по-рядко развиват астма, твърдят специалистите, цитирани от Ройтерс. Положителното действие на ябълките се обяснява със свойствата на флавоноидите и другите антиоксиданти, съдържащи се в тези плодове. Една ябълка дневно е напълно достатъчна за постигане на силен защитен ефект.

Ябълките също така елиминират задържаните течности, което е повече от чудесен ефект през деветте месеца. Именно тогава сме по-склонни да задържаме вода. Благодарение на високото съдържание на калий, ябълките представляват натурален диуретик, който се бори с излишните течности и редица други проблеми, свързани с тях.

Плодът също така ще ви помогне да се справите с неприятния запек. Наличието на много неразтворими фибри в кората на ябълките говори за способността им да стимулират движенията на червата и да се борят със запека. Ябълките съдържат вид фибри, познат като пектин. Той стимулира оптималното преминаване на храната през червата и ограничава количеството вода, което се губи при проблеми като диария.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ