Напишете дума/думи за търсене

Да тренирам ли през бременността

Хубаво е да тренирате по време на бременността си, но не трябва да прекалявате с физическата натовареност, защото температурата на тялото ви може да се повиши прекалено много и да се почувствате уморени и замяни

Не е изключено да навредите и на детето си. Това важи най-много за първия триместър, когато организмът ви не регулира температура си много добре. Затова не се отказвайте от тренировките си, а се уверете, че поддържате телесната си температура в норма. Ето как.

Не се претоварвайте

Не правете напрегнати силови упражнения прекалено дълго особено ако е горещо или влажно във фитнес залата. Носете със себе си суитшърт от лека материя. Ще може да го свалите, когато ви стане много горещо.

Пийте много течности

Дехидрацията може да повиши телесната ви температура, затова консумирайте вода както преди, така и по време на тренировката ви. Нека шишето ви винаги стои близо до вас.

Не прекалявайте с интензивността на тренировката

Забавете темпото, ако започне да ви става прекалено горещо, да ви се вие свят или да усещате, че губите съзнание. Същото важи и ако започнете да се потите прекалено много, независимо, че може да се чувствате добре. Не е задължително да проверявате пулса си, просто следете как се чувствате.

Придържайте се към ниско интензивните тренировки

Малко вероятно е те да повишат температурата на тялото ви. Освен това нека упражненията не продължават повече от 45 минути.

Не използвайте сауни или парни бани нито преди, нито след тренировка.

Може да носите в раницата си термометър и с него да премерите температурата си след упражненията. Ако тя е под 38,5 градуса, няма за какво да се притеснявате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ